Érdekességek

Mi is az a pendrive?

A pendrive egy apró, de annál hasznosabb eszköz, amivel a számítógépen, tableten, mobiltelefonon, egyéb számítástechnikai eszközökön tárolt adatainkat magunkkal vihetjük, az eszközök között szállíthatjuk.

Maga az eszköz egy USB csatlakozási lehetőséggel ellátott flash memória, ami önálló működésre nem képes, csak tárolásra. Az átlagos, normál felhasználásra tervezett chipek ma 4-32 GB közötti méretűek, de reklámcélokra, kiállításokra, kiküldésre elektronikus anyagok tárolására még ma is kaphatóak kisebb, 128MB-2GB méretű darabok, míg a monumentális méreteket kedvelők akár 1TB kapacitású chippel ellátott mini-adattárolókat is vásárolhatnak.

Itt a tavasz, színesedik a világ

Itt a tavasz, már nem fagy éjszaka, nappal egyre tovább van világos, és egyre melegebb az idő.

A nyaralás ideje is közeleg, a nyaraláson készült fotókat, videókat pedig valahogyan meg kell mutatnunk a családnak, vagy a kiállításokon fotózott újdonságokat a kollégáinknak.

Mivel mással tehetnénk meg ezt, ha nem egy trendi, strandpapucs pendrive segítségével? :)

Húsvét

Március derekán járunk, megállíthatatlanul közeleg a tavasz egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét.

És ha húsvét, akkor ajándék :)

Miért ne lehetne az egy nyuszipendrive?

Divat hullámokban

Mint az élet minden más területén, a pendrive-világban is időről időre újabb őrületek ütik fel a fejüket.

Legyen az a divat, a mesék-filmek világa, ételek-italok, újabb és újabb dizájnos termékeket találunk.

Pendrive - kezdetek kezdete

A pendriveok kifejlesztésének története bonyolult. Több cég is magáénak tekinti az elsőséget ebben. Legelőször egy Trek nevű cég kezdte a kereskedelemben értékesíteni a 2000-es évben, de az ő szabadalmuk még nem írja le teljes pontossággal magát az eszközt, sokkal inkább egy szélesebb körű adattároló termékcsaláddal foglalkozik.

Az izraeli M-Systems cég 1999. október 12-én indította el weboldalát, melyen a pendrive termékük reklámozását tűzték ki célul. Ez a termék 2001-ben megnyerte az IDEA díjat. Később az IBM kezdte a termék terjesztését, de szélesebb körben csak 2000. december közepétől lehetett megvásárolni tőlük az első pendriveokat.